Bari Zsidek — Fine Art Wedding Studio

sziasztok,

Zsidek Barbara vagyok, végzett fotós és tervezőgrafikus.

Gyerekkorom óta mindig alkotok és szeretek történeteket mesélni.

Az esküvők világa 2017-ben ragadott magával. Akkor még csak hobbi szinten próbálkoztam a fotózással, de hamar rájöttem, hogy ez számomra sokkal többet jelent. 2021 áprilisában szereztem fényképész végzettséget.

A Budapesti Metropolitan Egyetemen végeztem tervezőgrafika mesterszakon, ezzel megalapozva vizuális műveltségemet. Az idei évtől PhD tanulmányokat folytatok.

Kicsit személyesebben: egy macska, egy komondor, egy kecske és egy bárány büszke tulajdonosa vagyok.

ars poetica

Az őszinte képek híve vagyok.

A zavaró bőrhibákat eltüntetem, de a “művé” retusálás nem az én műfajom. Az analóg, művészi fényképezés nagy hatással van rám, így a kicsit bemozdult, zajos élettel teli képeket kifejezetten szeretem. Ettől még fontosnak tartom, hogy a fontos pillanatokról készüljenek “tűéles képek” is.

A hozzáállásom a háttérből figyelés: a természetes és meghitt pillanatok megörökítése a célom. Amikor szükséges a portré vagy jegyes/kreatív fotózás közben, szívesen adok instrukciót, de a beállított pózok helyett igyekszem elérni, hogy elengedjétek magatokat a kamera előtt.

Fényképeim végleges formájukat az utómunka során nyerik el. Olyan ez, mint, amikor a régi idők fotósai a filmtekercsből elővarázsolták a kész fényképeket. Olyan időtlen képek készítése a célom, amire örömmel tekintetek vissza.

Amióta az eszemet tudom, mindig is festettem.

Már gyerekkoromban tudtam, hogy vizuális művészetekkel szeretnék foglalkozni. Több, mint tíz évnyi művészeti iskola és ott szerzett tudás áll mögöttem.

Tervezőgrafika mesterszakon végeztem a Budapesti Metropolitan Egyetemen. Az itt eltöltött tanévek alatt, sikerült megtalálnom a “grafikusi hangomat”. Ahogy a fotózásban, itt is az őszinteség határozza meg leginkább a stílusomat. A régmúlt világa átemelve a jelenbe: kollázsok, bátran húzott vonalak, festmények, girbe-gurba betűk.

A tervezőgrafika mellett szabadúszó illusztrátorként is alkotok. Jelenleg a letisztult fekete-fehér rajzok jellemzik stílusomat.